13 maj 2010

En försoningsgest i grevens tid - följdfråga

Livets Ords Ulf Ekman har offentligen deklarerat att han hade fel i sina fördomar om de gamla traditionella kristna kyrkorna, den katolska, de ortodoxa, etc. Detta är Doktorn och jag lättade av att få höra.

Vi har också en liten följdfråga till det aktuella beskedet: Innebär detta att Livets Ord i fortsättningen kommer att föra en dialog med de lokala kyrkorna i t ex Ryssland, där LO bedriver mission?

 

7 kommentarer:

l_johan_k sa...

Livets Ord är Uppsalas skam (och oberoende av vad de tycker om de katolska, ortodoxa, etc är de fortfarande inte kloka).

Terror Flynn sa...

Har man våldtagit sina barn och pratat skit om sina släktingar så struntar jag i om man nu pratar väl om sina släktingar.

Z sa...

Terror Flynn: Blir osäker på vad du syftar på här

mirakelpojken sa...

Jag menar att det är hårklyverier att bry sig om vad Ulf Ekman tycker om olika kyrkor när det viktiga är vad han och ledningen gjort mot sina egna medlemmar. Han har aldrig bett om ursäkt för det och det finns ingen anledning att ta honom seriöst tills han gör det. Att andra kristna gör det ligger på deras (tydligen lätta) samvetskonton.

Spito sa...

På vilket sätt är det viktigt att en obehaglig religiös extremist som Ulf Ekman tycker bra om ens samfund?

Z sa...

Spito: Om förledet är sant, så finns det en poäng i ditt argument.

mirakelpojken/l_johan_k/Spito:

Nu vet jag väldigt lite om Frikyrkosverige, med jag trodde att Livets Ord var ökänt endast för sina tungotalsskrik och märkliga andeutdrivnings-sessioner som nyheterna på tv visade upp när jag var liten, och jag antog att Livets Ord taggat ner ordentligt från denna typ av verksamhet numera.

På wikipedia läser jag nu dock att de bland annat haft stora projekt för att flytta judiska ryssar till Israel och att de flyttats till ockuperad mark på bl a Västbanken. Om detta stämmer så är det illa, anser jag, och dessa hus och tomter bör återlämnas pang nu.


Hjälporganisationen för människor som drabbats av sekter, FRI (Föreningen Rädda Individen), menar dock att Livets Ord är en sekt och att Ulf Ekman är sektledare

ännu mer att be om ursäkt för m a o.

l_johan_k sa...

http://www.perkornhall.se/Per_Kornhall/Livets_ord.html

Skicka en kommentar

Sjung ut