23 juni 2010

Längsta matchen ever. Håll i hatten.

Sitter och småtittar på historiens hittills längsta tennismatch (Wimbledon), som pågår just nu (kl 21:46). Publiken ställer sig med jämna mellanrum upp för att applådera den långa matchen och busvissla (För säkerhets skull anmälde den skraja ledningen flera dagar före Wimbledon att vuvuzelor är absolut förbjudna på området...). Wikipedia, alldeles nyss:

Longest match ever: The Wimbledon 2010 first round match between Nicolas Mahut and John Isner on the 23rd of June, 2010, currently at 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 58-59 after 9hrs 45mins (In Progress). The fifth set, at 6hrs 45mins, is also the longest set in history (In Progress).

Båda spelarna är hemskt duktiga på att serva (uppe i nästan 100 serveess för den ene (Isner) nu, rekord för länge sedan, gamla rekordet ligger på ett 70-tal serveess på en match), men ingen av dem verkar haja på det där med att returnera. Undrar om de funderat på att börja med att försöka göra det.


Ene spelaren ser så trött och stel ut. Kommentatorn: "He is approaching statuesque"

* Roligt med sporter där man teoretiskt sett kan vända matchen hela tiden. Det är liksom inte helt kört, som när det är fem minuter kvar av en fotbollsmatch och man ligger under med 0-5.

Uppdatering: Efter tio timmars kamp får kombattanterna ta paus till imorgon, som blir den tredje dagen.

Uppdatering 2: Svenska Dagbladet har vaknat (Det tog bara tio timmar, liksom för Sydsvenskan, DN)  (-;

Uppdatering 3: Själva avgörandet kom idag 24 juni, då John Isner vann sista setet med 70-68. 

Översta bilden: "Goes without saying" numera

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Sjung ut