8 dec. 2008

Unmistakeable?

....Om ni undrar om den låga bloggarfrekvensen från detta tangentbord, så beror den inte enbart på avsaknad av tid, utan även på avsaknad av fantasi, samt att jag använt bloggartiden till att förklara att det fanns kristna även före år 325, dvs före kejsar Konstantins tid; lite jobbigt har det varit, men samtidigt lärorikt; mitt googlande har lett mig fram till väldens äldsta fresker föreställande Jesus Kristus (svårt att ta fel på de bilderna, enligt min mening) :)


(man kan klicka på 230-tals-freskerna, för att se motiven bättre)
.
.
.
.

Återkommer så snart jag fått kläm på hur jag ska formulera Gödels ofullständighetsteorem på ett enkelt sätt; det kan vara bra att använda i Gudsdebatter.
.
.
.
Ps. Fresker från huskyrkan i ökenbyn Dura Europos

8 kommentarer:

Dag Selander sa...

Uppbyggliga fresker du plockat fram ur historiens arkiv. Ett och annat gör en förvånad på fresken. Den moderna sängen som den lame har. Storleken på fiskebåten. Båda bildernas hjälpande Kristushand är frigörande och upplyftande.

Tack, Z, för evangeliet!

bokmalin sa...

Jättefina! Vad intressant!

ctail sa...

Gödels ofullständighetsteorem säger att ett någorlunda uttrycksfullt språk kan uttrycka saker som inte går att formellt bevisa eller motbevisa inom ramen för samma språk. Enligt min mening inte mycket mer paradoxalt än att man inte kan äta upp sig själv eller lyfta sig själv från marken.

Z sa...

Dag
är sängen modern för att den har fyra ben? Hightech ;)

Bokmalin
...så egentligen är jag skyldig mina motdebattörer ett visst tack också...
Jag fick sedermera ett visst erkännande.

Ctail
Oj. Skrev jag paradox?....jag menade....teorem!

(ändrat nu....inom ramen för samma språk)

Aleph sa...

Men se, det här är ju ett perfekt exempel på hur personer som matsw föredrar att tjafsa framför att diskutera med förnuftet. Men en enkel googling skulle ju snabbt och effektivt ända diskussionen, och inte vara lika skojigt. Dessutom tyda på bristande allmänbildning.

Förstår fortfarande inte varför du lägger energi på fåntrattarna i fråga.

Anonym sa...

Art news from Sweden.
The Best mohammed T-shirt art is from Sweden. Watch and read the info at,
http://www.mohammedt-shirt.com
Don´t translate read in English.

Zoltan sa...

Z,

Håller med Aleph och rekommenderar samma sak, men med Jesu ord:

"Och är det någon plats som inte vill ta emot er och inte vill höra på er, så fortsätt därifrån och skaka av dammet under era fötter. Det skall vittna mot dem"

Om du behöver idéer, så kika gärna på alla tokerier hos Aletheia, kvällspressen och bio - alla lika underhållande, och med samma (brist på) kvalitet.

Du kommer hitta massor att reagera på!

tubbo sa...

.Liten..

jag tycker även att det är intressant att judarna i staden Apameia i nuvarande Syrien hävdade att Noah´s ark strandade där och inte på Ararat..

Denna legend var så stark att man präglade mynt med denna händelse..

Dessa motiv kan i sin tur återfinnas i de kristna katakomberna i Rom samt i kyrkan i Dura Europos .. vilket visar att den kristna bildtraditionen är starkt judisk..

Tänkvärt..

Skicka en kommentar

Sjung ut