10 aug. 2010

Fråga från en mediafossil:

Hur orkar ni skriva både i Twitter och Facebook, ni som gör det? Är de inte lite av samma sak? Vassa/finurliga oneliners + länkar till videos och artiklar ?

22 kommentarer:

Johan S. sa...

Facebook är för att hålla sig uppdaterad med sina vänner som man inte ser varje dag. Twitter är för att utbyta info, länkar och argument med debattörer som man inte nödvändigtvis har någon aning om vem de är. Facebook är mjukt. Twitter är hårt. Om man ska välja så är twitter definitivt roligare.

Att orka är inte så svårt. Att hinna är svårare.

Anonym sa...

Jag skulle säga att Facebook är mer "oneliners" och privat, än Twitter. Twitter är snabbt informationsutbyte och framförallt information. Jag blev förvånad över hur snabbt Twitter är. Som en mix av chatt, mail och RSS med vissa drag av sökmotor.

Anonym sa...

Framförallt konversation, menade jag.

Z sa...

Åhå, jag tänkte på alla som verkar använda Twitter till (ta inte illa upp ifall just ni gör det) Facebook-privatrader, "Lyckades hämta barnen på dagis. Pustar ut". Det är till förvillelse likt Facebook, om man säger så.

Ja, det låter som att Twitter är roligare. Facebook har ett klart drag av socialt tryck att hålla sig vän med folk, vilket jag upptäckt efter dessa första dagar.

Det verkar inte vara comme-il-faut att med allvarlig ton skriva om negativa saker som hänt en själv, däremot kutym att bli "förbannad" på vad som står i en nyhetsartikel, och länka till den. Där är allvaret okej, på nå't sätt.

Z sa...

Roligast på Facebook har nog den som har snygga foton från sina whereabouts + ett mycket rikt ordförråd, för att skriva så finurligt det går.

AndersE sa...

Finns du på Twitter också numera, Z? Username?

Z sa...

AndersE: Nej, inte ännu, tyvärr. Får fundera.

Andreas sa...

Väldigt många kopplar sina twitterflöden till FB-kontot så att varje tweet automatiskt blir en statusuppdatering. Man kan också välja att bara vissa valda tweets skickas till FB också om man anger hashtagen #fb. Twitter är snabbare snack och/eller infospridning mellan/för/till okända (och kända givetvis). FB är lite mer privat (om man vill) med folk man "känner". Ta steget! Det är kul och upptar tid du inte trodde att du hade!

Z sa...

Vilka frestelser, Andreas. Läser hellre din blogg än skriver twitter-kvitter under samma antal minuter, men okej, kan ju inte vänta mig att andra ska sköta gratisunderhållningen jämt, så jag får fundera på det också.

Josef Boberg sa...

Man kan ju som jag vara med på t ex Faceboook utan att vara särskilt aktiv - tycker Josef Boberg

Z sa...

Josef, jajamen, Facebook-fossil men bloggproffs, kan man vara samtidigt.

Josef Boberg sa...

Japp...

snäppram sa...

Facebook är väl bra?

Elina sa...

jag gillar också facebook.

signimport sa...

Fb e bättre än twitter!

snäppramar sa...

Håller med!

askkopp sa...

Fb är som en askkopp. Fimpa cigaretter i FB

broschyrställ sa...

Mmmmm.

papperskorg sa...

jepp!

Z sa...

Håhp, vilken gammal post. Numera har jag konto på båda ställena, och försöker verkligen vara fyndig.

l_johan_k sa...

FB är inget för folk med en ålder > 14.

l_johan_k sa...

En lista över den vidriga kyrkans sexövergrepp.

Skicka en kommentar

Sjung ut