10 aug. 2010

Fråga från en mediafossil:

Hur orkar ni skriva både i Twitter och Facebook, ni som gör det? Är de inte lite av samma sak? Vassa/finurliga oneliners + länkar till videos och artiklar ?

26 kommentarer:

Johan S. sa...

Facebook är för att hålla sig uppdaterad med sina vänner som man inte ser varje dag. Twitter är för att utbyta info, länkar och argument med debattörer som man inte nödvändigtvis har någon aning om vem de är. Facebook är mjukt. Twitter är hårt. Om man ska välja så är twitter definitivt roligare.

Att orka är inte så svårt. Att hinna är svårare.

Anonym sa...

Jag skulle säga att Facebook är mer "oneliners" och privat, än Twitter. Twitter är snabbt informationsutbyte och framförallt information. Jag blev förvånad över hur snabbt Twitter är. Som en mix av chatt, mail och RSS med vissa drag av sökmotor.

Anonym sa...

Framförallt konversation, menade jag.

Z sa...

Åhå, jag tänkte på alla som verkar använda Twitter till (ta inte illa upp ifall just ni gör det) Facebook-privatrader, "Lyckades hämta barnen på dagis. Pustar ut". Det är till förvillelse likt Facebook, om man säger så.

Ja, det låter som att Twitter är roligare. Facebook har ett klart drag av socialt tryck att hålla sig vän med folk, vilket jag upptäckt efter dessa första dagar.

Det verkar inte vara comme-il-faut att med allvarlig ton skriva om negativa saker som hänt en själv, däremot kutym att bli "förbannad" på vad som står i en nyhetsartikel, och länka till den. Där är allvaret okej, på nå't sätt.

Z sa...

Roligast på Facebook har nog den som har snygga foton från sina whereabouts + ett mycket rikt ordförråd, för att skriva så finurligt det går.

Unknown sa...

Finns du på Twitter också numera, Z? Username?

Z sa...

AndersE: Nej, inte ännu, tyvärr. Får fundera.

Andreas sa...

Väldigt många kopplar sina twitterflöden till FB-kontot så att varje tweet automatiskt blir en statusuppdatering. Man kan också välja att bara vissa valda tweets skickas till FB också om man anger hashtagen #fb. Twitter är snabbare snack och/eller infospridning mellan/för/till okända (och kända givetvis). FB är lite mer privat (om man vill) med folk man "känner". Ta steget! Det är kul och upptar tid du inte trodde att du hade!

Z sa...

Vilka frestelser, Andreas. Läser hellre din blogg än skriver twitter-kvitter under samma antal minuter, men okej, kan ju inte vänta mig att andra ska sköta gratisunderhållningen jämt, så jag får fundera på det också.

Josef Boberg sa...

Man kan ju som jag vara med på t ex Faceboook utan att vara särskilt aktiv - tycker Josef Boberg

Z sa...

Josef, jajamen, Facebook-fossil men bloggproffs, kan man vara samtidigt.

snäppram sa...

Facebook är väl bra?

Elina sa...

jag gillar också facebook.

signimport sa...

Fb e bättre än twitter!

snäppramar sa...

Håller med!

askkopp sa...

Fb är som en askkopp. Fimpa cigaretter i FB

broschyrställ sa...

Mmmmm.

papperskorg sa...

jepp!

Z sa...

Håhp, vilken gammal post. Numera har jag konto på båda ställena, och försöker verkligen vara fyndig.

l_johan_k sa...

FB är inget för folk med en ålder > 14.

l_johan_k sa...

En lista över den vidriga kyrkans sexövergrepp.

Susan Benson sa...

Hej mina damer och herrar! Behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är en långivare och även en finansiell konsult.

Behöver du ett företagslån, personlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer information, skriv till oss via e -post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick.

Vi är ett omfattande företag för finansiella tjänster och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finanslösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån;
* Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
* Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
* Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
* Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%.
* Höga godkännandepriser - Du har 99,9% chans att få lånet
* Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en period på 1-30 år.
* Enkel onlineapplikation.
* Personlig vägledning och expertis.
* Inga dolda avgifter

Gå inte miste om en möjlighet på grund av brist på finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via
E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla berörda parters fördelar.

Novelty sa...

LÅNEBJUDANDE FRÅN NOVELTY FINANCE"
Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra skäl.

På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
WhatsApp/ Telegram: +447915601531
Telefon: +447915601531

Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

SUSAN BENSON sa...

Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

* Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
* Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
* Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
* Flexibel ränta på 3%.
* Höga godkännanden
* Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
* Enkel onlineansökan.
* Personlig vägledning och expertis.
* Inga dolda avgifter

Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

Claudia Klein sa...

Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

Susan Benson sa...

Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ett lån?
Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

Om du är i behov av ett tillförlitligt och pålitligt företag för att få ett lån för att finansiera ditt projekt, företag, ett lån för att köpa ett hus eller en bil etc, leta inte längre bort än Sunshine Financial Group Inc. Vi erbjuder alla typer av lånetjänster , både säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån och många fler för en subventionerad ränta på 3 % per år. För mer info, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick

Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem för individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, många människor har så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | sunshinefinancialgroupinc@gmail.com | eller skicka ett meddelande till oss på WhatsApp: +447360502110 | & Få svar omedelbart

Skicka en kommentar

Sjung ut