16 okt. 2008

Bloggare finns på riktigt

I förrgår eftermiddag var jag mäkta nervös, satt på Öresundståget mot Helsingborg, hade avtalat möte med en Skåneturistande bloggpolarinna jag aldrig hade träffat förut. Händerna skakade och hjärtat bankade. Kan inte riktigt förklara varför.

"Åh, nej, hon kommer tycka att jag är tråkig, pinsam, hon kommer inte att förstå min skånska dialekt.....de berömda guturala lätena.....vi kanske kommer att stressa iväg till klostret hon ska besöka....hon kanske vill äta en bit mat på ett riktigt dyrt ställe.....vill väl inte veta av Knutpunkten (centralen)....efter att man gjort ett första intryck kan man inte göra det igen....men egentligen är jag högst förväntansfull"

..."Mina damer och herrar, nu är vi framme i Helsingborg, hoppas ni som ska stiga av har haft en trevlig resa"....
Satt på en bänk ett tag och väntade, gick fram till en kvinna med blommig kjol enligt beskrivningen jag fått "Hej, ursäkta mig, heter du möjligen Charlotte?" "Ja, Ann-Charlotte!"
Nå, det verkade fel, vi fnissade och hon önskade mig lycka till med lokaliserandet.

Plötsligt såg jag några omega-3-kapsel-försäljare (ni vet sådana som prackar på folk prenumerationer, som man sedan aldrig kan säga upp) som hade klamrat sig fast i en tjej med blommig kjol. Aha, tänkte jag och gick fram för att rädda henne.
"Har ni vetenskapliga belägg för att omega-3-olja är bra för hälsan?" log jag brett.
Charlotte kände igen mig från ett foto och vi sprang ifrån prångel-månglarna.

Sedan blev det imperiet: maratonfika på McDonald's, med fin utsikt över oktobereftermiddagen, en del skratt, filosofi, berättelser om oss själva, bloggteknikaliteter osv.

Skoj!


Pga buskablygsel ville inte Charlotte vara med på foto, så det blev en amtörmässig utsiktsbild istället. Klickar man på den, syns solskenet bättre.

9 kommentarer:

Charlotte Therese sa...

Ja, det var trevligt att ses... :-)

Vi hade säkert kunnat sitta där många timmar till...

Det kommer nog ett inlägg om det roliga under resan även i min blogg... Började med att tracka SJ lite... ;-)

(Nu kommer jag som synes in på din blogg igen - tack för att du tog bort den krånglande wikipediabilden!)

Sleepaz sa...

Det låter soom ni haft det trevligt :)
Tycker forfarande det är sogligt att ja missade mötet med dig Z i Gränna..

Z sa...

Charlotte
Vi får ses igen! Uppe hos er.

Sleepaz
Ja, det var ju synd, men vi fick trösta oss med Johanna, som var great. Vi lär ses inom en snar framtid, Sleepaz!

Charlotte Therese sa...

Absolut!

Eller varhelst våra vägar korsas framöver....

Tuve sa...

Z
Jag fick en hälsning från dig från den sista personen i världen igår. Det var en person som jag lärt känna genom ett lokalt kommunparti. Han hade tydligen försvarat rätten till hemskolning för katoliker på vof.se... :D

Imorgon skall vi få se om en annan cyberperson kan materialiseras också. Tobias H har redan visat sig vara fullkomligt verklig, imorgon kommer hilaron och besöker oss i urskogen. Spännande!

Allt gott!

Alde sa...

Har träffat två bloggare och varit med om det där läskiga före och jätteroliga när man sätter sig ner med en fika och börjar prata om allt.
Också det där lite omtumlande när man inombords liksom måste ta farväl av den bloggvän man föreställt sig och byta till ett nytt ansikte.
För i båda fallen för mej så var personerna helt annorlunda i verkligheten till utseendet. Likaså tyckte dom att jag såg och var annorlundare, än i bloggen :)

Ja vad är verkligt egentligen?

Z sa...

Tuve:
Din politiker-polare gjorde ett sjysst jobb i nät-debatterandet ang. hemundervisningen.

Alde:
Ja, visst är det jobbigt när folk inte längre är en del av våra föreställningar, utan istället verkliga varelser. Det är så lätt att placera in andra i fack,
och intressant att faktsikt upptäcka nyanserna. (oj, nu lät jag enormt politiskt korrekt, ;) )

Suresh sa...

Och det fortsätter jag med. Major Björklunds imbecilla tilltro till det kommunala utbildningsväsendets överlägsenhet gör mig rejält förbannad! Sluta underkänna föräldrarnas omdöme och hjälp dem istället för att undergräva deras förmåga att ta ansvar och fatta egna beslut.

*morr*

Suresh

Z sa...

Välkommen, Suresh med morrhåren!

Skicka en kommentar

Sjung ut