19 nov. 2007

Kolla alltid de nya ägarna

I området där mina föräldrar bor, fanns för länge sedan en videouthyrnings-butik.
De fick jämnt glasrutorna inslagna, så man misstänkte att de var utsatta för någon sorts utpressning. Glömt betala olagliga avgifter som "beskydd", exempelvis?.....
Varje vecka tror jag det hände. En dag stängde de för gott....

......och så kom en helt ny familj och startade en ny butik (kommer inte ihåg vad de sålde/säljer).
Och plötsligen så upphörde fönsterkrossningarna. Lugnt blev det. Mycket skumt. De nya ägarna borde genast ha varit föremål för polisiär undersökning. "Det råder misstänkt lugn nu när ni fått ta över......" Vet inte om polisen överhuvudtaget lade sig i saken.

I Malmö finns en nattklubb som jag inte äntrat sedan jag tog studenten. Den heter Slagthuset. I natt fick den visst entrén söndersprängd av någon bomb. Bus-streck?

Tja , om det är någon maffia, och de lyckas få Claes Schmidt att sälja stället, så borde polisen rikta stora misstankar och genast utreda vilka de nya ägarna är!

Photo source

8 kommentarer:

Dag Selander sa...

Malmö är ett tätt ställe. Har vi dessutom Sveriges invandrarintensiva ort där (25%)? Då måtte det ju vara attraktivt värre för divers ligor.

Aleph sa...

Å andra sidan, hur kommersiellt attraktiv är en vanlig sketen videouthyrningsbutik? Det finns en anledning till att brottslingar sysslar med "beskydd" och utpressning: det ger pengar, och de slipper skaffa vanligt arbete... T.ex. som videouthyrare ;-)

Det låter mest som rena spekulationer och dumt kvartersskvaller.

Anonym sa...

Det handlar inte bara om att få in pengar i sin verksamhet. Det är lika viktigt att få in de svarta pengarna man skaffat sig i en vit verksamhet för att kunna använda dem utan att myndigheterna lägger sig i. När den nya familjen öppnade videobutiken kanske omsättningen tredubblas utan att man hyr ut mer filmer...och vips kan ägarna ta ut vinst ur bolaget!

Aleph sa...

Anonym: Så där kan man alltid resonera sig fram, men att förutsätta det som ska bevisas är inget rationellt sätt att tänka på. De som sysslar med utpressning har i allmänhet redan sina "tvättinrättningar". Inte börjar de utpressa, lägga pengarna på hög och hoppas att föremålet för utpressningen ska stänga butiken så att man kan ta över och tvätta pengarna vita...

Aleph sa...

I det här fallet hade man uppenbarligen inte heller varit pigga på att betala, om det alls handlade om beskyddarverksamhet. Historien går inte ihop, eller har i alla fall alldeles för stora frågetecken. Kvartersskvaller som närmar sig förtal, kort sagt.

Z sa...

Aleph
Jag förstår att det kan vara förtalsskvaller, men efter över 8 fönsterkrossningar endast i den ENA av butikerna på hela det mysiga köpcentret.....

Biblioteket och ICA-affären gav de sig exempelvis aldrig på.
Selektiva busungar.

Aleph sa...

Jamen... Det måste faktiskt inte ha med de nya ägarna att göra, heller. Tänk om de bara var snälla nog att, liksom andra i köpcentret, betala utpressarna?

Z sa...

...mmm.....ok, då

Skicka en kommentar

Sjung ut