14 juli 2008

Vem bryr sig om en liten pendlare?

De olika dagstidningarna intervjuar pendlare om hur de kommer att klara en eventuell busstrejk i Skåne (som i så fall börjar vid midnatt, natten till onsdag). Men jag tror inte att svaren är representativa. Endast en av fyra publicerade uppger att de får problem att ta sig till jobbet, men sanningen är nog att ca 75 % av pendlarna får problem. Alla har inte bil/cykel.

Jag får gå i 60-70 minuter till tågstationen i morgon bitti, samt samma sträcka och tid hem igen. Detsamma gäller alla andra dagar under busstrejken.

För både arbetsgivare och strejkande innebär dessa förhandlingar att mycket prestige står på spel. Undrar om någon av dem ägnar en liten tanke åt pendlarna som drabbas, eller om denna berömda prestige går före.

Vilken prestige jag menar? Jo, den här: "Nu har vi sagt att det ska vara så, så då blir det så! Om vi viker en tum, tror de andra att vi är oseriösa"




Jag ska be till Gud att det inte blir strejk i Skåne på onsdag.


Sydsvenskan, Sydsvenskan, SvD, Info om strejken på Skånetrafiken.se, som påpekar att de inte är någon part i konflikten.

Photo source: Skånetrafiken

6 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Samhället blir på alla sätt mer och mer instabilt, vilket är förfärligt oroande.

Basfunktionerna måste fungera.

Jag tycker strejkrätten bör avskaffas i "offentliga sektorn", hur nu den ska definieras nuförtiden. Arbetstagarna kompenseras med långtgående trygghets- och följsamhetsbestämmelser.

Jag ser det som en kristen plikt att organisera sig fackligt!

Bön är något jag själv ägnar mig åt i vanmaktssituationer, som inträffar bara alltför ofta. För mig personligen är Mediatrix av största betydelse här! Jag ställer mina böner till henne, och så får hon redigera dem i kraft av den klarsyn hennes syndfrihet ger, och som jag själv ofrånkomligt saknar, samt skicka vidare rakt uppåt.

Bönens mening är i första hand mycket enkelt. Att få bönhörelse. Det har jag själv fått i ett par avgörande lägen.

Det är så många katoliker som på ett personligt sätt erfarit Vår Frus mirakulösa ingripande i sina liv. Jag är själv en av dem! Men varom detta handlade måste jag tiga; det stannar oss två emellan, vid Korsets fot.

Johan Stenberg sa...

Jag sitter här och förundrar mig över att inte Cykelfrämjandet delar ut några gratis cyklar vid busshållplatserna och gainar en massa mediauppmärksamhet för det nu när bussarna står stilla. Vi cyklister är nog världens sämsta lobbyister.

Skulle du inte spara ca 45 minuter på att cykla till tågstationen?

Rolf sa...

Mer kolllektivtrafik och gärna gratis sådan då skulle vi få en renare miljö. När det gäller bussstrejken så drabbas alltid tredje man vid alla strejker. Tyvärr. Som i så många andra sammanhang så drabbas den oskyldige den som inget har att säga till om när parter strider. Arbetsgivare- arbetstagare i detta fall drabbas resenärerna i krig drabbas civilbefolkningen, i dagens politik arbetslösa, sjuka och pensionärer när samhällets resurser omfördelas till de som har jobb och inkomst.

Z sa...

Kraxpelax
precis,
och även den icke-troende kunde förstå min sista rad om att jag ska be till Gud om detta:

man kan åtminstone förstå att jag/vi känner oss maktlös/a nu

Johan S
Tror att jag får ta tag i saken och äntligen köpa en billig cykel. Någon som vet var man kan köpa en sådan? Max 700 kr?

Rolf
Fast jag är skeptisk till om hela samhället är beroende av kollektivtrafik.

Se här vad de kan ställa till med nu när vi är beroende av dem! Tänk då vad de kan hitta på om de har monopol på fortskaffning överhuvudtaget!

Rolf sa...

Jodå men vad har inte bil och oljeindustrin lyckats med? Vi har fått otroligt dyra bilar och ett beroende av oljan som fått till följd att oljeindustrin skär guld och likaså regeringen då den höjer skatten på olja o bensin efter behag.

Z sa...

Rolf
Du har en poäng, du också. Fram för fler oberoende och samtidigt miljövänliga fordon, mer forskning

Skicka en kommentar

Sjung ut