15 juli 2008

Ja, det var ju ett märkligt agerande....

......av just kristdemokraterna, att allesamman i riksdagsgruppen röstade för en lag som underminerar religionsfrihet;
nämligen förslaget om att få avlyssna och spana på någon utan minsta misstanke, bara på måfå, inga domstolsutslag.
Nu visar det sig, föga förvånande, att FRA avlyssnat Livets ord.
Intressant att notera är också det faktum att många av dessa riksdagsmän är från frikyrkan/Pingstkyrkan/Livets Ord.

Hrmpf...& dubbel-hrmpf....
Är Ulf Ekman och Livets ord ett hot mot rikets säkerhet, kanske? Var de det på 90-talet, för att de bedrev mission i Ryssland?

Många fördomar hade jag (liksom större delen av Sveriges befolkning) gentemot Livets ord, men inte att de hotade Sverige i alla fall.

Så här skrev jag förut:
"Tror ni att vi kommer kunna behålla den religionsfrihet och åsiktsfrihet vi har i landet (klassiska kännetecken för liberalism), om vi inte kan gå säkra för avlyssning?"Nä, nu får en väl sluta gnälla, och gå på lunch....

Svd,

Ps. Många svenska bloggande FRA-motståndare är väldigt skeptiska till religion överhuvudtaget, men utan att ha spanat in en enda av bloggarna, kan jag i detta fallet redan gissa att de INTE samtycker med avlyssningen av livets Ord.

Uppdatering: Mackan tar det som vanligt med lite humor

Photo source: http://en.wikipedia.org/wiki/Parliament_of_Sweden

5 kommentarer:

Antimonite sa...

Politikerna har ju överlag uttalat sig i frågan på ett sätt där de vill framställa det hela som att folk har missförstått, att folk inte har blivit informerade nog.

Jag är rätt säker på att det är politikerna som inte har förstått eller blivit informerade nog.

Bara det faktum att de använder argumentet "Folk förstår inte att syftet inte är att avlyssna varje medborgare" säger precis hur lite politikerna förstår i frågan. Det är verkligen ingen som tror att Reinfeldt tänker avlyssna alla medborgare heller. Utan avoget ligger kring dels kring frågetecknet vem som ska granska avlyssnarna - dels att lagen kan missbrukas av någon annan styrande i framtiden. Vad händer om vi får en mer fascistisk regering tex - som har det här instrumentet till sitt förfogande.

Det är faktiskt oerhört märkligt att inga politiker förstår problemets natur utan argumenterar envist kring sina egna intentioner med lagen. Enfalden i vår regering och i vår riksdag måste vara astronomisk.

De säger att man blir smart av att äta fisk - kanske skulle någon beställa en miljon ton fisk med adress riksdagen så att våra fina men inte så smarta politiker kopplar på skallen.

Kraxpelax sa...

Vem har fått mest om bakfoten, politikerna eller folket. Själv bryr jag mig inte om det där köret. Ulf Ekman uttalade sig bra: inte för att jag har några problem, men principfrågan.

Z sa...

Ursäkta förresten att jag var så cranky i mitt inlägg, men jag var tvungen att flika in ett "vad var det jag sa"....

Dag Selander sa...

hmm... ja, tänk ändå om FRA bara vore ett internt svenskt inrikespolitiskt dilemma.

Själv tror jag att FRA-frågan handlar om Echelon och dess utvidgade uppgifter i EU. Och att Reinfeldt har att med Sarkozy effektuera vad som redan är beslutat.

Att statsministern var så seg i kommentarerna om bloggupproret tror jag beror på att FRA ska bara köras igenom.

Patricia sa...

Utmanad http://amaliamedgrisarna.blogspot.com/2008/07/utmaning.html

Skicka en kommentar

Sjung ut