9 juli 2007

anekdoter

Hejsan, internet-vänner. Vilken skön läsning bland helgens kommentarer:


Patricias anekdot:
"En snubbe som passerar en hastighetskamera och den tar kort. Han förstår nada eftersom han körde under den på sträckan angivna hastigheten. Hm...så snubben vänder och kör förbi igen, håller en ännu lägre hastighet den här gången. Kameran tar ännu ett kort. Vända bilen, tillbaka igen i en ännu lägre hastighet. *Klick* kameran tar ett kort. Snubben upprepar samma procedur ytterligare två gånger. Kameran tar två kort till. Snubben fattar ingenting och kör hem. En tid därefter kommer det hem fem stycken kort där det hävdas att mannen kört utan säkerhetsbältet på... "

Sara berättar om att hon var med om en märklig grej. Hon råkade planka in på en "privat katolsk mässa" som visade sig vara av tridentinsk sort: så som man firade före 1960-talet, med massor av latin och där ministranterna - prästens assistenter - hade en riktigt stor roll. Främmande för mig, men jag ser en fördel i att man förstod varandra över hela världen på något sätt genom kyrklatinet. Speciellt äldre människor, som gammelmormödrar.

Stoppar in en kort en:
En journalist från Time magazine är på reportage-resa i Alaska och är ute och går. Han känner sig hårt drabbad av kylan. Får syn på en gammal dam som står och väntar på bussen. Han försöker inleda en konversation:
"Brrrrr....så kallt! Såg på termometern att det är minus 40 grader celsius"
"Jojomen...." svarar hon: "....då ser man ju att vintern är på väg...."
-
-
Angående bilden:
För några veckor sedan, under Franska mästerskapen (tennis) tänkte jag: "Om Federer vinner, firar jag med en schweizisk flagga på bloggen". Töntigt?
Sedan gjorde han inte det, utan Nadal och jag erkänner: Inte satte jag upp något spanskt banér för det, så nu skulle det kännas orättfärdigt att sätta upp en schweizisk, då Federer lyckats ta hem Wimbledon.
Det blev till slut en svensk gyllene medelvägs-flagga.
Tycker det är helt ok att svenska flaggans fält verkar ha fått en mer himmelsblå nyans i media. Somrigt. Korsets gula färg kan representera solen: Solen glittrar över havet.

2 kommentarer:

Johan Stenberg sa...

Bra att du har sådana här glättiga inlägg ibland Z! Jag orkar inte alltid dyka in som kommentatör i dina mer djuplodande inlägg. :)

Men jag är mycket glad att du skriver många inlägg som jag aldrig skulle orka skriva! Respect!

Z sa...

Johan S
Tack
Man får väl ta dagen som den kommer och se vad som inspirerar en: en klurig funderare eller lite mystisk humor i vardagen :)

Jag är väldigt förtjust i att läsa små inlägg med "en knorr".

Skicka en kommentar

Sjung ut