4 juli 2007

Hyper-material?

.....oj oj....det var nära ögat.....

Jag var på väg att infoga ett fotografi på en handväska, men lugn i stormen, det är bara en lättportabel miniförstärkare av märket Roland.

Men det var alltså just handväskor jag kom att tänka på då jag såg den.
I debatten om dessa accessoarer har det vinklats mot jämställdhet: Killar pysslar med superdyr bilsport etc. Ska man börja protestera mot just tjejers konsumtion? Har hört om priser på mellan 10.000 och 60.000 för dessa klenoder.
Och sen har det visst handlat lite om piratkopior på de lyxigaste märkena. Huruvida dessa egentligen skiljer sig från originalen eller ej.

Om man lägger ovanstående två problem åt sidan ett ögonblick:
Jag, som är ganska dålig på det här med handväskor - har inte ens kollat i affärer på dem - skulle vilja ställa lite amatörfrågor:

Är alla snygga handväskor dyra?
Finns det inget sätt att göra en vrålsnygg, svårutsliten och samtidigt billig? Det borde väl gå?

Om jag exempelvis vill att den liknar förstärkaren på bilden:
Ex. Material: Röd hårdplast, svarta papp- o läderhörn etc...
Ska det behöva stiga till över tusen spänn?

Jag fattar inte hur.
Man gnäller ofta över svenska arbetares höga löner som driver upp priserna, men detta kan ju inte ens jämföras med italienska Gucci-tillverkares? Eller är det materialet som är så fantastiskt?
Är det samma råvaror som till Christer Fuglesangs rymdraket? (-;

8 kommentarer:

Amanda sa...

Haha.. klart det finns snygga och billiga handväskor också, men många modebloggare (även jag) har nog en tendens att sväva iväg och skriva om dyrgripar. Det är ofta de man drömmer om eftersom de är så dyra, och ja, fina! =)

Dag Selander sa...

Bra Z! Kan man få halka in på ämnet Livsstilsfrågor...?
Den europeiska kristenheten (inkl den svenska) har ofta drag av materialistiskt modenyckande.
Har jag valt att följa Mästaren, då må det kosta skjortan.

Men det var ju inte detta du i första hand skrev om, sorry, Z? God fortsättning på det liv du representerar, nämligen X-livet; där handväskan kan se ut som Second Hand. Bra Z.

Z sa...

"Har jag valt att följa Mästaren, då må det kosta skjortan."

Japp. Tänkte själv i min enkelhet på hur det skulle kännas att behöva ge bort mobiltelefonen.....
En tankeställare för mig som ofta tror att jag är så enkel.

Käthe sa...

Jag tror att märket i kombinastion med hantverket kostar. Fast en snygg och billig secondhandväska tycker jag personligen är mycket roligare. :)

"Finns det inget sätt att göra en vrålsnygg, svårutsliten och samtidigt billig? Det borde väl gå?"
Svar: Vrålsnygg går säkert att göra men outslitlig undrar jag om någon är ute efter *haha*.

Snow sa...

Alla snygga handväskor är inte dyra. På second hand finns många dyrgripar, likaså Åhlens, till och med H&M. Men visst är det lätt att sväva iväg och tycka att en väska för mer än tio tusen är snyggt. Personligen skulle jag aldrig lägga mer än tio tusen på en väska, det är ju en resa till New York, eller ett antal billigare väskor! Men med dagens köphysteri är det nog många som inte tänker två gånger och köper en alldeles för dyr väska bara för att den är modern just nu. Min favvoväska för tillfället kostade bara 70 spänn, en tygkasse där jag skrivit bajen på, kan det bli enklare?

Z sa...

snow
Precis, förutom new-york-resan:
Vissa vill ha flera olika dyra väskor som passar till olika kläder. Men då kan man köpa en bil istället för de pengarna

Klara sa...

haha, eftersom du skrev på min blogg med. nejdu, inga dyra handväskor för mig. min snyggaste kostade 124 å köptes i slovakien. min dyraste kostar 300. dyrare än så sträcker jag mig inte. jag är inte så representativ för modebloggare. har bara ett fåtal handväskor (typ 5) så näää inte min grej...

haglöfs ryggsäck 55 liter (eller om den är några liter större) kostade dock 1700 å var värd vartenda öre. men den har jag knappast som en modepryl.

fast i ärlighetens namn har jag 30 klänningar. men då har jag sparat sen 90-talet också! det senare, att spara gamla kläder är det definitivt bästa tipset som finns. saker blir alltid moderna igen å då har man saker man är helt ensam om. min 90-talsgarderob är ju stekhet idag :D

så var det med den saken :)

Natta sa...

jag förstår inte riktigt vad du vill. jag är ingen modebloggare fullt ut. jag skriver om mode då och då men i det inlägget du skrev till mig handlar inte om mode.. det handlar om min outfit. om väskors skyhöga priser? Jag bryr mig inte så mycket. Om man har råd köper man.. annars inte? :S förklara dig gärna bättre. och skriv INTE i ett inlägg som är skrivet för 3 månader sen utan i dagens och senaste inlägget. svårt att hitta förstår du.

Skicka en kommentar

Sjung ut